"... πριν από λίγες δεκαετίες, τα μεγαλύτερα και καλύτερα διαμορφωμένα φρούτα θεωρούνταν τα καλύτερα στο σωρό και ένα σήμα ποιότητας για τον κυπριακό καταναλωτή. Σήμερα, ωστόσο, η έννοια της ποιότητας άλλαξε και σε αυτόν τον ορισμό προστέθηκαν όροι όπως η ασφάλεια των τροφίμων και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ... "

Μια μεγάλη ποικιλία δειγμάτων αναλύεται κάθε χρόνο από την CP FoodLab με σκοπό την προώθηση των απαιτήσεων και κανονισμών που αφορούν τον καταναλωτή ή την γενικότερη ασφάλεια τροφίμων, τον έλεγχο της καταλληλότητα της πρώτης ύλης ή του τελικού προϊόντος ενώ προσφέρονται συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Ορισμένες τυπικές υπηρεσίες που προσφέρουμε για αναλύσεις τροφίμων είναι:

  • Χημικές αναλύσεις για τρόφιμα και ποτά
  • Μικροβιολογικές δοκιμές τροφίμων και ποτών
  • Προσδιορισμός της θρεπτικής αξίας
  • Έλεγχος και επικύρωση φυτοφαρμάκων
  • Στοιχείο ιχνοστοιχείων και προσδιορισμός βιταμινών
  • Πρόσθετα και συντηρητικά
  • Τοξίνες - Ωχρατοξίνες, Αφλατοξίνες
  • Βαρεά μέταλλα
  • Προσδιορισμός λιπαρών οξέων